Realizat de Teamnet Dedalus, www.teamnet-dedalus.ro
Detalii

Centrul de Sanatate Mintala Radauti

 

         Centrul de Sanatate Mintala este un departament nou din cadrul Spitalului Municipal “Sfintii Doctori Cosma si Damian” Radauti, deschis recent pe 01 martie 2013, fiind al doilea Centru de Sanatate Mintala din judetul Suceava. El este situat vizavi de Spitalul Vechi din Radauti cu intrarea pe strada Garii.

         CSM functioneaza cu un specific de ambulator de psihiatrie in paralel cu ambulatoriul integrat din Policlinica Spitalului. El are menirea de a prelua surplusul de pacienti cu afectiuni psihiatrice din Policlinica. Astfel CSM Radauti faciliteaza accesul pacientilor la consultatii gratuite in ambulator si tratarea acestora in comunitate, cu evitarea spitalizarilor prelungite.

         La CSM pacientul se poate prezenta cu trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist si va beneficia de consultatie gratuita si reteta compensata electronica. In acest sens dorim sa avem o colaborare cat mai buna cu medicii de familie si medicii specialisti in vederea depistarii precoce a tulburarilor psihice.

In cadrul CSM Radauti activeaza o echipa formata din:

Dr. Babiuc Elena-Raluca, medic specialist psihiatrie adulti, in prezent medic coordonator al Centrului de Sanatate Mintala din Radauti.

Psiholog clinician  Boldasu Maria-Liliana

Asistent medical  Galan Carmen-Emanuela

Speram sa avem pe schema de personal in viitorul apropiat un asistent social si un ergoterapeut conform legislatiei in vigoare.

         Centrul de Sanatate Mintala are ca obiectiv principal depistarea activa si precoce a tulburarilor mintale si instituirea masurilor corespunzatoare in vederea tratarii lor si prevenirii unor evolutii nefavorabile.

         CSM Radauti ofera urmatoarele servicii:

- consultatii de specialitate in vederea diagnosticarii si tratamentului pacientilor cu tulburari psihice aflate la debut

- dispensarizarea pacientilor cu afectiuni psihice cronice pentru supravegherea evolutiei acestora sub tratament psihiatric

- evaluarea cazurilor acute care necesita redirijarea pacientului pentru spitalizare si tratament in regim supravegheat

- consiliere psihologica si psihoterapie individuala si de grup prin implicarea directa a d-nei psiholog

- terapie ocupationala pentru reinsertia sociala a pacientilor cu tulburari psihice in cadrul cabinetului de ergoterapie in viitorul apropiat

- evaluarea pacientilor cu tulburari mintale in vederea orientarii catre comisii de expertiza a capacitatii de munca, unitati de ajutor social si alte unitati sanitare sau specialitati medicale

- pune la dispozitie pacientilor, familiilor acestora cat si personalului medico-sanitar interesat informatii cu privire la patologia psihiatrica si la posibilitatile de tratament.

         In cadrul CSM pacientii beneficiaza de tratament de specialitate complex (psihiatric, psioterapeutic, ergoterapeutic si de asistenta sociala) si au sansa de a dobandi mijloacele de reinsertie si reabilitare socio-familiala si profesionala care le asigura functionalitatea in comunitatea din care fac parte.

 

 

PROGRAM DE FUNCTIONARE A CSM RADAUTI

 

♦ Dr. Babiuc Elena-Raluca, medic specialist psihiatrie adulti – 8.00 – 15.00

 

Psih. clinician  Boldasu Maria-Liliana 8.00 – 15.00

 

♦ As. medical Galan Carmen-Emanuela 8.00 – 16.00

 

 

CONTACT Centrul de Sanatate Mintala Radauti:

Adresa: Str.Spitalului nr.4, vizavi de Spitalul Vechi, cu intrarea pe strada Garii

Telefon fix al Spitalului - 0230-56.40.67

 

♦ Dr. Babiuc Elena-Raluca

Adresa de emailbabiucraluca@yahoo.com

Telefon  –  0751805263 pentru programari de Luni pana  Vineri intre orele 10 si 17

                                      (cu exceptia zilelor libere si a zilelor de concediu)

 

Psih. clinician  Boldasu Maria-Liliana

Telefon - 0745284332

 

 

 

Medici
  • Dr. BABIUC Elena - Raluca
  • Psih. BOLDASU Maria - Liliana