” Cat costa un implant dentar ? ” este o intrebare des adresata de catre pacienti atunci cand vorbim de inlocuirea unui dinte pierdut. Costul unui implant dentar este principala cauza pentru care multi pacienti cu indicatii clare de implant dentar, nu apeleaza la aceasta metoda, pentru a recupera dintele lipsa.

” Cat costa un implant dentar ? ” este auzit si atunci cand pacientului i sa propus, pentru inlocuirea unui dinte, sa se realizeze o punte dentara care sa se sprijine pe dintii alaturati. Pentru a putea oferi un raspuns cat mai detaliat, dar fara sa ne pierdem in amanunte, o sa incerc sa explic costurile pas cu pas.

Desi este un topic separat, trebuie mentionat faptul ca costul unui tratament cu implant dentar este foarte asemanator cu costul unei punti dentare pe dintii vecini. US National Library of Medicine National Institutes of Health a facut un studiu unde a analizat modul in care pacientii si medici aleg tipul de tratament atunci cand este vorba de o masea lipsa pe mandibula.

Pentru a intelege de ce anumite implanturi dentare costa 2000 euro iar altele costa 200 euro, trebuie sa intelegem care sunt criteriile dupa care aceste implanturi dentare sunt catalogate. Deasemenea, trebuie inteles modul in care un implant dentar functioneaza si din ce anume este el compus.

Articol realizat de Dr.Durbac